Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Наверх
Курс НБУ
 

АМКУ і Нацбанк проти передачі монопольного права на торгівлю активами банків-банкрутів компанії СЕТАМ

Четверг, 03 Март 2016 12:51

Держрегулятори не хочуть монополії на цьому ринку

Антимонопольний комітет та Національний банк неофіційно не підтримують рішення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка встановити монополію на ринку активів неплатоспроможних банків. Про це повідомляє джерело РБК-Україна в АМКУ.

"У вівторок ми провели робочу зустріч з керівництвом НБУ. Позиція всіх учасників, та Фонду гарантування вкладів однозначна: СЕТАМ може бути одним з майданчиків, на яких дозволена реалізація банківського майна та кредитних портфелів. Але забороняти іншим вже акредитованим Фондом компаніям торгувати цими активами - суперечить вимогам Закону про захист економічної конкуренції. Участь держави у статутному капіталі торговця не може бути підставою для монопольного становища", - заявило джерело в АМКУ.

Нагадаємо, 24 лютого 2016 р. на засіданні Кабінету міністрів Арсеній Яценюк висловив незадоволення реалізацією активів ліквідованих банків і зажадав передати виключне право продажу таких активів державному підприємству СЕТАМ. Проти такої ініціативи виступили приватні інтернет-майданчики, акредитовані ФГВФО. У Фонді раніше заявляли, що планують до 2016 р отримати від реалізації активів неплатоспроможних банків близько 15 млрд грн. За підсумками 2015 р. ФГВФО вдалося отримати 1,2 млрд грн. СЕТАМу в 2015 р. було передано на реалізацію активи вартістю 270 млн грн. Вартість проданих активів не досягла 11 млн грн.

Згідно даних офіційного сайту ФГВФО, у переліку акредитованих майданчиків - 50 компаній. ДП "СЕТІВ" знаходиться в підпорядкуванні Міністерства юстиції.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%