Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

To top
NBU Rate
 

Сферу зайнятості прагнуть реформувати

Ольга Марчук
економічний оглядач

№7-8(42-43)(2015)

З ініціативи Міністерства соціальної політики та Державної служби зайнятості України 25 серпня 2015 року в Торгово-промисловій палаті України відбувся круглий стіл «Реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття».

7-8-42-43-49-1

Основною темою обговорення став проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття», розроблений Міністерством соціальної політики України. Розробники проекту очікують, що запроваджені новації приведуть до більш гнучкого регулювання ринку праці, підвищення зацікавленості роботодавців та безробітних у послугах Нацагентства зайнятості, підвищення рівня працевлаштування безробітних та посилення соціального діалогу.

Перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран у вітальному слові зазначив, що ТПП повністю підтримує ініціативу Державної служби зайнятості щодо розробки нового законодавства. Він додав, що до публічного обговорення цього питання максимально залучені регіональні торгово-промислові палати та комітети підприємців, що працюють при ТПП України. Він пообіцяв, що всі напрацьовані пропозиції будуть передані до Державної служби зайнятості та Мінсоцполітики.

Заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко повідомив, що в обговорюваному нині законопроекті враховані потреби роботодавців. Цей документ, за його словами, підготовлений на прохання уряду, оскільки всім зрозуміло, що служба зайнятості нині не відповідає вимогам часу. Вона насамперед має бути тим органом, де не ставлять на облік безробітних, а стимулюють іти працювати. Особливий акцент при цьому зроблено на молоді, зокрема враховано запити вчорашніх студентів, з якими працюватимуть за «більш активними програмами».

Характеризуючи стан ринку праці в Україні, заступник директора департаменту ринку праці та зайнятості – начальник відділу нормативно-правового регулювання Міністерства соціальної політики України Надія Дмитренко виділила шість основних тенденцій. Це, зокрема, зменшення кількості зайнятого населення та рівня зайнятості, зростання рівня безробіття, скорочення кількості найманих працівників та платників єдиного внеску, посилення намірів щодо масового вивільнення працівників, скорочення попиту на робочу силу за всіма видами економічної діяльності та групами професій, а також обмежений доступ до зайнятості окремих недостатньо конкуренто­спроможних на ринку праці категорій населення.

Саме тому, за її словами, ситуація вимагає невідкладного реформування ринку праці та запровадження адекватних заходів для стимулювання зайнятості населення. Серед основних завдань реформи вона назвала модернізацію Державної служби зайнятості, посилення соціальної відповідальності бізнесу, впровадження нових механізмів регулювання ринку праці, посилення страхових принципів виплати допомоги з безробіття та додаткові стимули роботодавцям для працевлаштування безробітних.

Презентуючи проект закону, Надія Дмитренко наголосила, що підготовлені зміни спрямовані на модернізацію управління у сфері зайнятості та розширення інструментів стимулювання зайнятості населення. Зокрема передбачається на базі існуючої Державної служби зайнятості створити Національне агентство зайнятості, підпорядковане Міністерству соціальної політики, з функціями виконавчої дирекції Фонду страхування на випадок безробіття та з мережею агентств зайнятості на регіональному та місцевих рівнях, яке стане активним посередником та регулятором на ринку праці. Передбачається розширення повноважень та функцій нового Нацагентства, збільшення його інструментарію та заходів стимулювання зайнятості для різних категорій шукачів роботи.

Планується утворення консультативно-дорадчого органу – Ради національного ринку праці – для здійснення аналізу тенденцій на національному ринку праці, підготовки пропозицій щодо забезпечення його розвитку, а також системи кваліфікаційно-галузевих чи міжгалузевих рад. Такий підхід сформований з урахуванням європейського досвіду, зокрема практик Федерального агентства зайнятості Німеччини, Державної служби зайнятості Австрії, Служби зайнятості Франції, Литовської біржі праці.

У сфері посилення соціальної відповідальності бізнесу доповідач звернула увагу на запровадження моніторингу дискримінаційних оголошень про роботу з повідомленням про такі факти, встановлення вимоги до роботодавців проводити підвищення кваліфікації своїх працівників не рідше, аніж раз на п’ять років, визначення поняття «необґрунтованої відмови у працевлаштуванні», а також обов’язок роботодавця письмово повідомляти шукачів роботи про причини відмови у працевлаштуванні на заявлену вакансію.

Серед новацій – пропозиція зменшити тривалість виплати допомоги з безробіття для осіб, звільнених з останнього місця роботи внаслідок люстрації або за корупцію, до 180 днів. Виплату допомоги для цієї категорії громадян хочуть розпочинати з 91-го дня, а не з 8-го, як зараз. При цьому розмір державної допомоги для цих осіб має бути мінімальний (нині це 974 гривні), а виплата допомоги з безробіття залежатиме від реального страхового стажу осіб (зараз він становить 10 років, а пропонується продовжити до 30 з пропорційним визначенням розмірів допомоги).

7-8-42-43-49-2

Намічені й додаткові стимули роботодавцям для працевлаштування безробітних. Зокрема передбачені податкові пільги для соціальних підприємств, фінансова підтримка суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних з числа дітей-сиріт, осіб передпенсійного віку чи звільнених з військової служби після участі у проведенні АТО, у розмірі заробітної плати таких працівників (такий механізм субсидованої зайнятості широко використовується в країнах ЄС – Австрії, Німеччині, Португалії тощо). Планується стимулювання зайнятості у сільській місцевості через відшкодування за рахунок коштів державного бюджету або міжнародної технічної допомоги частини відсот­ків за банківськими кредитами, створення у сільській місцевості нових робочих місць суб’єктами малого та середнього підприємництва. 

З різноманітними пропозиціями, спрямованими на поліпшення діяльності ринку зайнятості населення, виступили радник президента ТПП України з організації розвитку та стратегії Олексій Зволинський, керівник Комітету розвитку ринку споживчих товарів ТПП, голова «Укршкірвзуттяпром» Олександр Бородиня, консультант ТПП Ральф Новак. Загалом в обговоренні питання взяли участь посадовці Кабінету Міністрів, Державної регуляторної служби, офісу бізнес-омбудсмена в Україні, Всеукраїнської асоціації роботодавців, Федерації роботодавців транспорту, Українського союзу промисловців та підприємців, Європейської бізнес-асоціації, комітетів підприємців при ТПП України, Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України.


Add comment


Security code
Refresh

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%