Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

To top
NBU Rate
 

Мін'юст пропонує законодавчо врегулювати принцип «єдиного вікна» та підвищити кваліфікаційний рівень центрів адмінпослуг

Law: 
Wednesday, 08 May 2013 10:12

Мін'юст опублікував зміни які збирається внести до Закону «Про адміністративні послуги»

Міністерство юстиції пропонує удосконалити процедуру надання послуг в центрах адміністративних послуг, внісши відповідні зміни у базовий закон «Про адміністративні послуги». Відповідні законодавчі зміни оприлюднені на міністерському сайті, передає прес-служба відомства.

Зокрема, зміни стосуються врегулювати, на законодавчому рівні, термінів «принцип єдиного вікна» та «принцип організаційної єдності» та затвердити порядок надання адмінпослуг за цими принципами.

Також пропонується запровадити новий підхід, відповідно до якого адміністративні послуги, що надаються через адміністративні центри, відповідними органами, здійснюватимуться безпосередньо посадовими особами цих органів.

Очікується, що в результаті відповідних законодавчих змін буде запроваджено висококваліфіковані консультації та послуги для громадян. При цьому, посадові особи, що надаватимуть відповідні послуги, нестимуть відповідальність за якісне та своєчасне їх надання. Зменшиться також вірогідність відмов в прийнятті документів за формальними ознаками.

Крім того, запровадження механізму надання адміністративних послуг за принципами «єдиного вікна» та «організаційної єдності» дозволить суттєво спростити процедуру отримання послуг, оскільки перекладає обов’язок щодо отримання різноманітних погоджень, довідок тощо на посадових осіб, що надаватимуть адміністративні послуги. Тим самим буде не лише спрощено відповідну процедуру для громадян, а й сприятиме подоланню корупційних чинників в цьому процесі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%